top of page

Intenzivní masíčkový zážitek připravený do půl hoďky

Vyhledáváte netradiční, specifické, opravdu intenzivní chutě? Touží Vaše chuťové pohárky po něčem, pro někoho, novém, ještě nevyzkoušeném? Pak jste tady správně. Kombinace surovin a výsledného chuťového prožitku mne jednoduše nadchla. Věřím, že nejeden z Vás se k tomuto receptu jistě ještě někdy v budoucnu vrátí, a to zejména muži.


Masíčko s hořčicovou omáčkou

Doba přípravy:

Cca 35 minut


Ingredience pro 4 osoby:

maso (vepřová panenka – nejrychlejší příprava, kotletka, kýta…) 1kg

žampiony cca 15 ks dle chuti (lepší menší velikost)

sůl

pepř

kopr

3 zakysané smetany (já použila méně, každý dle chuti)

4 lžičky medu

12 lžiček plnotučné hořčice

12 lžiček hrubozrnné hořčice (vyplatí se koupit opravdu kvalitní, protože ovlivní celkovou chuť jídla, na tom je to celé založené)

4 lžíce sójové omáčky

celozrnné těstoviny


Postup přípravy:

Masíčko nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, zprudka opečeme (Já osobně dám maso na pánev, bez tuku nechám na vyšší teplotu „opéct“, pustí šťávička, obracím z jedné strany na druhou, podliju trochou vody dle potřeby a tento proces opakuji do změknutí. Olej prakticky při pečení masa vůbec nepoužívám, není potřeba. Štávička bude nádherně silná a plná chuti po masíčku).

Omáčku připravím tak, že dám do misky med, hořčici, sójovou omáčku, zamícháme, přidáme smetanu, kopr a dochutíme pepřem, solí, případně bylinkami, které máme rádi. Bokem orestujeme žampiony, které jsme si nakrájeli na menší kousky (Žampiony dám na pánev bez tuku, orestuji, přidám sůl, která způsobí, že hříbečky pustí „šťávu“, na které ještě chvíli žampiony podusím). Jakmile žampiony změknou, přidáme k nim omáčku. Maso s omáčkou servírujeme na talíř. Jako přílohu jsme podávali celozrnné těstoviny.


Nezapomínejte na pitný režim, vynikající je například zelený čaj či neochucená jemně perlivá voda s kouskem ovoce.


Zdroj receptu, inspiraci jsem čerpala: Mgr. Tomáš Kosačík a Ing. Lucie Kosačíková

Pozn. Recept jsem si pozměnila dle svých výživových zvyklostí



11 zobrazení0 komentářů
Sdílení
bottom of page