top of page

Pečený králík s bramborem

Zbožňujete kvalitní masíčko🍗🥩? Buďte za šéfkuchaře👨‍🍳! Přináším Vám super lehký recept jako od mistra kuchaře, který ale zvládne hravě i začátečník. Po tomto úchvatném jídle se zapráší do pár minut💨. Jarní období je vytvořené pro romantiku, pohodu a tahle dobrota je k tomu dělaná přímo na míru💝. Pro intenzivnější atmošku doporučuji sklenku kvalitního „moku“🥂, který v kombinaci s jídlem pěkně poškádlí Vaše chuťové buňky a dodá pozitivní náboj konci krásného jarního dne.


Doba přípravy:

Cca 90 min (z toho práce zabere jen pár minut, většinu času se peče králík v troubě, takže lehárko, pohodička🛀)


Ingredience pro 4 dospělé osoby: 600g králík 800g sterilovaná červená řepa 1000g brambory (šťouchané, kaše) sůl pepř česnek bylinky


Postup přípravy👩‍🍳: Omytého králíka pokrájejte. Maso osolte, opepřete, přidejte česnek, popřípadě bylinky. Poté zapněte troubu na 180 stupňů a zakrytého králíka pečte cca 1 hodinu. Pak na chvilku pečte odkrytého. Konzumujte s bramborami a červenou řepou. Nezapomínejte na pitný režim, v teplém období se hodí například neochucená minerálka s kouskem citronu nebo neslazená domácí limonáda třeba zázvorová🍹.



70 zobrazení0 komentářů
Sdílení
bottom of page