top of page

Pro rozmlsané kuchaře začátečníky s přípravou do 10 minut

Také neustále přemýšlíte, co si dát k jídlu? Stojíte před lednicí s pocitem, že na to chuť nemáte, tohle jste měli včera…prostě něco bych si dala, ale nevím co, a hlavně nechci strávit u plotny celý den. Už nemusíte vůbec nic vymýšlet, jen se uvolněte a nechte se unášet možná pro Vás novými chutěmi, které Vám naservíruji přímo až k Vám domů do Vašich kuchyní. Přináším odzkoušený recept, který je tak lehký, chutný a inspirativní, že je zvládne s přehledem každá kuchařinka začátečnice.

A Váš úkol? Hýčkejte se, čas navíc věnujte sobě nebo svým blízkým, prostě činnostem, které milujete, a které Vás dělají plně šťastnými.


Květák na kari


Doba přípravy:

cca 10 minut příprava, cca 30 minut hlídání hrnce na plotně


Ingredience pro 4 dospělé osoby:

1 květák

200 ml smetany

8 brambor

6 mrkví

4 lžíce ovesných vloček

kari

olej (slunečnicový, rýžový…)

cibule

4 vařená vejce

sůl

pepř


Postup přípravy:

Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, květák, 6 na kostičky nakrájených brambor. Dle libosti dochutíme pepřem, solí a přilijeme cca 1l vody. Pro zahuštění přidáme 2 nastrouhané brambory s vločkami. Vaříme cca 30 minut, aby nám zelenina krásně změkla. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme kari kořením. Vše promícháme, povaříme. Servírujeme do hlubokých talířků, dozdobíme uvařeným vajíčkem.

Hlídejte si v průběhu dne pitný režim. Můžete popíjet minerální vodu obohacenou o hořčík s kouskem ovoce jako například citron, pomeranč, grep či jiné.


Zdroj receptu, inspiraci jsem čerpala: Mgr. Tomáš Kosačík a Ing. Lucie Kosačíková

Pozn. Recept jsem si pozměnila dle svých výživových zvyklostí



3 zobrazení0 komentářů
Sdílení
bottom of page