top of page

Relax - malování

Máte v hlavě nekonečno myšlenek a ne a ne je utišit? Cítíte se často unavení, vyčerpaní? Býváte mnohokrát v napětí? Musíte zvládnout během dne nekonečno povinností, až z toho máte hlavu jak balón? Je pro vás dlouhodobá koncentrace problém? Nemůžete večer usnout?


Věděli jste, že odpočívat, relaxovat je povinnost? Pokud to neděláme, sníme až o 30% více jídla, dochází k nerovnováze mezi sympatickým a parasympatickým nervovým systémem a následně ke zdravotním komplikacím jako jsou například chronické únavy, deprese, podrážděnost, agrese, cukrovka, zvýšený krevní tlak, infarkty, cévní mozkové příhody a další? Jak to vím? Protože dokáži změřit nejmodernějšími diagnostickými přístroji nejen stresovou odolnost, ale i rizika těchto zdravotních problémů a stupeň poškození vašeho zdraví.


Doporučuji například tuto relaxační metodu. Skoro každý den těsně před usnutím maluji dle předlohy (malovat jinak vůbec neumím a opravdu mnoho přátel, kteří mě malovat viděli, to potvrdí okamžitě:)). Někdy maluji půl hoďky někdy více. Je to již automatická součást mého dne. Dělám to opravdu těsně před ulehnutím ke spánku. Žádné výmluvy, že není čas. Když si jdete lehnout, taky si vyčistíte zuby, upravíte se, oblečete si na sebe pyžamo - uděláte prostě klasické rituály a malování se stalo jedním z nich. Soustředění je při něm tak silné, že uvolní každičký sval, který jste měli doposud v napětí. Začnou se vylučovat endorfiny a měnit struktura vašeho mozku. Dostanete se jakoby do stavu meditace, stupně příjemného uvolnění těla i mysli. Můžete mi věřit, že jamile ulehnete, usnete do pár vteřin s pocitem naplnění a únavy naprosto odlišné od každodenních starostí. Úžasné na tom je, že jako rodina vás tato činnost může spojit, protože ji můžete vykonávat společně. Není nic krásnějšího než rodina spolu v harmonickém prostředí. Rozhodně stojí za vyzkoušení, vřele doporučuji všem bez ohledu na pohlaví.







21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Sdílení
bottom of page