top of page

Trápí vás často migrény, bolesti, nechutenství a záněty? Pak toto výtečné cukroví u vás nesmí chybět

Aktualizováno: 11. 12. 2020

Přináším recept, který se s malými obměnami přenáší v rodině z generace na generaci. Nikdo z nás o pozitivních zdravotních účincích jeho hlavní složky nikdy nepochyboval.


O jakém zázraku je tady řeč a jaké přínosy má pro naše zdraví?

Představuji vám zázvor, který obsahuje mnoho pro tělo prospěšných látek. Dokáže v zimě zahřát náš organismus, pomáhá při chřipce, nachlazení, podporuje obranyschopnost organismu, či správnou funkci kardiovaskulárního systému. Působí protizánětlivě a analgeticky, ulevuje tedy od bolesti. Kladný vliv má i na naše trávení, zabraňuje plynatosti, mírní nevolnost. Pokud se vám dělá špatně v autě či na lodi, rozhodně doporučuji tento zázrak vyzkoušet. Pomáhá totiž výborně nejen v těchto situacích, ale například i proti nevolnostem v těhotenství (pozor na množství, konzultujte s lékařem) nebo je šikovným pomocníkem při bolestivé menstruaci. Podporuje úspěšně snižování tělesné hmotnosti a v neposlední řadě působí jako afrodiziakum. Zázvor ovšem není vhodný úplně pro každého, proto je nejlepší jeho konzumaci vždy konzultovat s lékařem.


Zázvorky

Ingredience

320g celozrnné mouky hladké

160g třtinového cukru nebo med dle chuti

4 vejce

2 lžíce strouhanky

Zázvor dle chuti (Doporučuji sušený než nastrouhaný čerstvý – u čerstvého jsou v cukroví vidět jemná zázvorová vlákna, která na oko nemusí vypadat pro někoho moc lákavě)

1 ks kypřicí prášek


Postup přípravy

Všechny ingredience spolu pořádně smícháme. Vytvoříme hladké těsto, které vyválíme. Formičkami vykrajujeme oblíbené tvary, které dáváme přímo na plech a v předehřáté troubě na cca 160°C pečeme zhruba 16 minut.


Rychlé, jednoduché, výtečné a ještě k tomu přínosné pro zdraví všech. Dobrou chuť.






63 zobrazení0 komentářů
Sdílení
bottom of page