top of page

Vyvolala ve Vás někdy konzumace jídla hřejivé pocity uvolnění a klidu? Ne? Pak tento zázrak ano.

Zbožňujete vůni čerstvě upečeného pečiva? Ten úžasný pocit, když se poprvé s nadšením a s chutí zakousnete, Vaše tělo polije hřejivý pocit pohody a blaženosti. Říká se, že jakmile vytáhneme pečivo z trouby a přivoníme k němu, směs látek v něm obsažených, v nás vyvolá okamžitě pocity libosti, euforie a pohody. Jsou i lidé, kteří bývají na čerstvém, křupavém pečivu závislí. Chcete si dopřát rovněž tyhle hřejivě příjemné pocity? Pak zkuste tento zázrak. A nebojte, zvládnete ho úplně všichni. Fotečky jsou výsledkem kuchařského umění, pečení mého skvělého muže.


Sýrové bulky

Doba přípravy:

cca 15 minut; cca 25 – 30 minut pouze pečeme bulky v troubě a jedním okem hlídáme, aby se nám poklad nepřipálil


Ingredience pro 4 osoby: 400g sýru cottage 2 vejce 2 hrnky špaldové mouky (odzkoušeno i z celozrnné, není se čeho bát) 2 lžičky jedlé sody olej (řepkový, rýžový…) 4 lžičky celého kmínu hrubozrnná sůl na ozdobu sůl (nejlépe himalájská….)

kmín


Postup přípravy: Sýr, vajíčka, sodu, mouku, kmín (ještě si nechte trochu na dozdobení), sůl smícháme v míse. Ze směsi vytvoříme těsto (pokud je konzistence řidší, přidáme mouku). Těsto rozdělíme na menší kousky. Ruce si potřeme olejem a z kousků vytvarujeme koule, ze kterých vytvoříme bulky. Ty následně pokládáme na plech (vyložený pečícím papírem). Posypeme dle chuti kmínem a hrubozrnnou solí. V rozehřáté troubě pečeme na cca 180°C po dobu asi 30 minut.

Nezbytný je v průběhu dne pitný režim. Zpříjemněte si den například domácí zázvorovou limonádou.


Zdroj receptu, inspiraci jsem čerpala: Mgr. Tomáš Kosačík a Ing. Lucie Kosačíková Pozn. Recept jsem si pozměnila dle svých výživových zvyklostí



10 zobrazení0 komentářů
Sdílení
bottom of page