top of page

Zapečené brambory, jaké jste ještě neměli

Jedinečná chuť. Šťavnatost rozhodně měla daleko ke klasickému pokrmu, který pekl jistě každý z nás. Po tomto chuťovém zážitku musím říct, že nejsou zapečené brambory jako zapečené brambory, a že jsme těch různorodých receptů již vyzkoušeli. Tenhle jednoduchý recept nadchne zejména milovníky výrazných sýrů. Výtečná chuť zaručena.


Zapečené brambory s tvarůžky a špenátem


Doba přípravy:

cca 15 minut příprava a 45 minut pečení v troubě


Ingredience pro 3 dospělé osoby:

800g brambory

200g tvarůžky

2 větší cibule

4 stroužky česneku

3 vejce

150g listový špenát mražený (lze samozřejmě použít i čerstvý)

sůl

pepř

4 polévkové vrchovaté lžíce zakysané smetany


Postup přípravy:

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky. Tvarůžky překrojíme podélně napůl, aby byla tenčí kolečka.

V misce smícháme vejce, zakysanou smetanu, nasekaný špenát, osolíme (jen lehce, tvarůžky jsou slané samy o sobě dost) a opepříme.

Do zapékací misky poklademe vrstvu brambor, na ně dáme tvarůžky, posypeme polovinou cibule a česneku. Na tuto vrstvu nalijeme ¼ směsi vajec, smetany a špenátu. Postup ještě jednou opakujeme a nakonec poklademe vrstvu brambor a vlijeme zbytek směsi. Vložíme do trouby a v zakryté míse (neodkrýváme) pečeme cca 45 minut na 250°C. Po vytažení z trouby necháme na chvíli vychladnout (brambory se tak lépe krájí a servírují na talíř).

Nezapomínejte na pitný režim, ideální je například bylinkový čaj s kouskem citronu. Dobrou chuť.



46 zobrazení0 komentářů
Sdílení
bottom of page