top of page

Úchvatná slaná bublanina, po které, věřte mi, nezbude ani jediný kousek

Také neustále přemýšlíte, co si dát k jídlu? S velkým nadšením jsem pro Vás nazvala červen měsícem plného lenošení a inspirace, kdy Vám přináším odzkoušené recepty, které jsou tak lehké, chutné a inspirativní, že je zvládne s přehledem každý.

Slaná bublanina

Doba přípravy:

cca 15 minut příprava; cca 20-25 minut hlídáme jedním okem pekáč v předem vyhřáté troubě


Ingredience pro 3 dospělé osoby: 4 stroužky česneku 2 porce (1porce = 1 hrst) baby špenátu 2/3 hrnku oleje 2 cibule 2 hrnky celozrnné mouky 2 hrnky mletých vloček 2 hrsti rajčat 8 vajec 2 hrnky mléka 200g výraznější šunky prášek do pečiva sůl pepř oregano


Postup přípravy: Do mísy dáme vejce, mléko, prášek do pečiva, olej, sůl, pepř, oregano, přidáme mouku, ovesné vločky. Celou směs řádně promícháme a nalijeme na plech, který vyložíme pečícím papírem. Cibulku nakrájíme nadrobno, zpěníme na oleji, přimícháme prolisovaný česnek, nakrájený špenát. Cibulku, česnek a špenát následně rovnoměrně rozložíme na těsto. Rajčátka krájíme na plátky a pokládáme navrch těsta. Nakonec posypeme těsto na kostičky pokrájenou šunkou, ochutíme pepřem, solí, oreganem a pečeme cca 25 minut na 180°C. Popíjíme například mátový čaj oslazený medem a ochucený citronem.


Zdroj receptu, inspiraci jsem čerpala: Mgr. Tomáš Kosačík a Ing. Lucie Kosačíková Pozn. Recept jsem si pozměnila dle svých výživových zvyklostí.




14 zobrazení0 komentářů
Sdílení
bottom of page